top of page

Ofte stillede spørgsmål

Finder du ikke svaret, så skrive gerne til os.

Hvad menes med miljømæssig korrekt måde?

Asbest dispensation fra arbejdstilsynet

Hvor lang tid tager det, at få renset og malet sit tag?

Når vi renser asbest eternit tag, så opsamler vi spild vandet med en vandstøvsuger direkte fra tagrenden, hvorefter dette bliver sendt til en asbest filterpose, som da filtrerer asbest fibrene fra, og derved skåner miljøet.

Vi benytter desuden en special rensekasse, som er godkendt af miljø og arbejdstilsynet, da kassen er et lukket system, og man derved forhindre asbest materialet i at komme ud i atmosfæren.

Hvordan foregår en fliserens?

Det er ulovligt at højtryksspule et asbesttag, medmindre man har en asbest dispensation udsted af arbejdstilsynet.

For at få denne dispensation skal man indsende oplsyninger om udstyr, arbejdsprocedurer, arbejdsmængde pr. år, oplæringsinstrukser til ansatte blandt andet. 

Vi har selvfølgelig den lovpligtige asbest dispensation udstedt af arbejdstilsynet, og dette giver dig som kunde en tryghed om, at arbejdet bliver udført skånsomt for miljøet, at vi der arbejder med det arbejder sikkert, og ved hvordan vi skal udføre arbejdet korrekt, så ikke asbest fibrene spredes ud i miljøet fra dit tag.

Hvor dyrt er det, at få renset og malet sit tag?

I udgangspunktet tager det en dag at rense og algebehandle taget, og en dag at male taget.

Ved større projekter eller stor hældning på taget, variere dette dog.

Der kan også være en del afdækning, som vinduer og kip.

Når taget er renset og har fået algebehandling, så skal det gerne stå i nogle dage, så vi derved sikre os, at alle mikroorganismer på taget er døde.

Vi benytter en special fliserenser, der kører med et arbejdstryk på 180 bar, som har 2 dyser, der cirkulere rundt og derved renser fliserne under tryk. Når fliserne er renset for snavs, alger og mos, så algebehandler vi fliserne, så vi derved sikre os, at alle mikroorganismer er døde. 

Hvis man vælger at få imprægneret sine fliser, så gøres dette efter algebehandlingen. Imprægneringen påføres med et airless sprøjte system, som trykker imprægneringen ud over fliserne, og imprægneringen trækker derefter ned i fliserne. Når fliserne er tørre, så er de smuds, vand og alge afvisende flere år frem i tid.

Prisen for dette variere, da der er mange forskellige tagtyper såsom asbest eternit, eternit, metaltag, betontagstenstag og skifertag.

Ydermere er der forskellige hældninger på taget, hvor det til tider er nødvendigt med brug af lift.

Vi kommer meget gerne forbi, for at lave et uforpligtende tilbud, og vi laver i samme ombæring et let tagtjek, så i er velinformeret, inden i tager en beslutning.

bottom of page